Besøg ved Flyvevåbnets Historiske Samling og museet ved Gedhus

Besøg ved Flyvevåbnets Historiske Samling og museet ved Gedhus

Mødested: på Nettos parkeringsplads, Svinget 1, 7160 Tørring.
Dato:
Lørdag den 5. maj 2018, kl. 10.00 – 15.00
Turens længde er på ca. 70 km og køretiden ca. 1½ time.

Vi mødes på Nettos parkeringsplads, hvor vi lige strækker vores ben, sparker lidt dæk, og kl. 10.00 præcist kører vi videre ud i landskabet. Vi kommer igennem Grimstrup, Løve, Vrads, og kommer ud på hovedvej 13 som vi følger et stykke, hvorefter vi drejer af mod Munklinde og fortsætter til vi kommer til Flyvevåbnets Historiske Samling, Air Force Training Centre, som ligger på Herningvej 53 depot på venstre hånd 4. låge, 7470 Karup J.

Ved Flyvevåbnets Historiske Samling, får vi en kop kaffe og leder af Flyvevåbnets Historiske Samling Lars Søe-Jensen vil fortælle lidt om samlingens virke og formål. Herefter vil der være rundvisning i depoterne hvor der er alt fra ikke istandsatte fly, til køretøjer og ting og dims der har været anvendt i Flyvevåbnet siden starten i 1950. Herefter vil der være frokost (egenbetaling). Efter frokosten skal i se museet ved Gedhus. Det er et museum omhandlende Flyvestation Karup’s historie fra 1940 til i dag. De har en virkelig unik samling der viser dagligdagen i flyvevåbnet, dette krydret med en hal med spændende genstande, fra biler til forkroppe af fly der kan prøvesiddes. I baghaven er der en tysk bunker fra WW II komplet renoveret med originale tyske genstande. Når vi er trætte af de mange indtryk er der en kop kaffe ved Flyvevåbnets Historiske Samling inden hjemkørsel.

Se mere på www.flyhis.dk og www.karupflymuseum.dk

Som frokost vil der blive serveret 3 stykker smørrebrød/håndmadder, en ostemad, samt 1 øl eller vand pr. deltager. Prisen for frokosten er kr. 90,- pr deltager, som betales på dagen. Husk at medbringe kontanter.

Tilmelding senest den 29. april 2018 til Peter Jørgensen pj@jorgensen-sonner.dk eller på 40217113.

Mange TR hilsner
Lars Søe-Jensen og Peter Jørgensen.

26,02,18 IMG_4111 - Kopi

 

 

Aktivitets kalender
december 2018
De næste 5 events: