Store Køredag i Ringsted med morgenkaffe og opera.

Store Køredag i Ringsted med morgenkaffe og Opera – 10 års jubilæum.

Tid: onsdag den 5. juni 2019, kl. 9.00-16.00, på Grundlovsdagen.

Mødestedsted: Hos Karin og Peter Jørgensen, Hovmarksvej 17, 4100 Ringsted.

I år er der 10 år jubilæum for store køredag i Ringsted, så traditionen tro, som de 9 andre år, så åbner vi også i år, vores garage og byder på morgenkaffe, rundstykker med ost og rullepølse, og som de fleste andre år, så forventer vi ligeledes, at Kgl. Operasanger Peter Andersen, dukker op, og giver lyd af sig.

Som vi alle nok har hørt, så er der på samme dag udskrevet folketingsvalg, så for at vi alle kan nå hjem igen og stemme, så slutter vi turen lidt tidligere i år end normalt.

Turen i år vil foregå på de Midtsjællandske snoede veje, hvor Jystrup, Haraldsted og skovende omkring Skjoldenæsholm vil være den centrale del at turen. Vi kommer bl.a. til at besøge Knud Lavards Kapel, som blev opført i år 1149, og som er en del af den Danske kongehistorie. Knud Lavard blev myrdet i år 1130 i Haraldsted, og gravsat i Sankt Bendts Kirke i Ringsted.

Vi gør holdt ved Haraldsted forsamlingshus, hvor den medbragte mad og drikke indtages i det fri. Skulle vejret mod forventning være dårligt, har vi fået lov til at komme ind i forsamlingshuset.

Efter indtagelse af mad og drikke kører vi alle videre ud i landskabet. Ca. kl. 14.30-15.00 ankommer vi til Sankt Bendts Kirke i Ringsted, hvor vi parkerer på p-pladsen foran kirken. Herefter er der rundvisning af kirken og dens historie, og hvor vi også får lov at komme op i tårnet, hvor vi kan se ud over hele byen.

Efter rundvisningen er dagens arrangement slut, og vi kan alle nå hjem og sætte kryds på stemmesedlerne.

Turens længde forventer vi bliver mellem 80-100 km. Traditionen tro, så medbringer man selv madpakken, kolde som varme drikke, tæpper, klapstole mm til turen.

Tilmelding til Peter Jørgensen pj@jorgensen-sonner.dk eller på 4021 7113, senest 30. maj 2018.

Karin og Peter Jørgensen

 

 

Aktivitets kalender
februar 2020
De næste 5 events: